Hjertestarter i Hvedevænget

 hjertestarter_00

I forbindelse med landsindsamlingen i foråret havde Hjerteforeningen et godt tilbud: Hvis vi kunne få mindst 15 hvedeboere til at samle ind d. 28. april 2019, kunne vi få en gratis hjertestarter opsat i Hvedevænget. Ingeborg i nr. 64 tog initiativ til at starte projektet op, og det lykkedes ret hurtigt at få nok tilmeldte til den gode sag. Hvedevængets indsamlere gik rundt med de officielle indsamlingshjerter i nogle timer i Kokkedal den aktuelle søndag, og der blev samlet en god portion penge ind.

Vi i Hvedevænget fik så vores hjertestarter sat op i begyndelsen af juni. Den er placeret på gavlen ved nr. 80, lige ved kældernedgangen på den nordlige P-plads. Hvis I ikke allerede har nærstuderet Hjertestarteren, så slå et smut forbi. Den er forholdsvis nem at få øje på, også om aftenen, da skabet er udstyret med elektrisk lys. Vær dog opmærksom på, at hvis skabet åbnes, lyder der en høj lyd, så omgivelserne adviseres om, at der kan være brug for hjælp.
Hjerteforeningen har betalt alle udgifterne, og grundejerforeningen betaler driften.

Selve anvendelsen af hjertestarteren er ligetil, men i en krisesituation kan det alligevel være rart, hvis man har et forhåndskendskab til hele proceduren. Indsamlerne har derfor efterfølgende deltaget i et hjerteredder-kursus i oktober måned. Kurset varede cirka 30 min., hvor en instruktør tilknyttet Hjerteforeningen underviste i genoplivning og brug af hjertestarteren.

Hjerteforeningen tilbyder at holde et gratis hjerteredderkursus for alle interesserede. Når der er mindst 5 deltagere (over 12 år) og max 15 personer på et hold, kommer en instruktør ud privat og underviser i genoplivning samt i selve brugen af en hjertestarter.
https://hjerteforeningen.dk/givliv/30-minutters-giv-liv-kursus/

  • Simple Usage
    Simple Usage
  • Huge-IT Slider
    Huge-IT Slider
    The slider allows having unlimited amount of images with their titles and descriptions. The slider uses autogenerated shortcodes making it easier for the users to add it to the custom location.